Japánvasút

Benézett a vasutas a szoknya alá

2010. január 18. - Carpy

Kínos eset miatt mosolyog a japán sajtó egy 27 éves mozdonyvezetőn. Az illetőt Kendzsi Omuronak hívják (nem tévesztendő össze a hasonló nevű zenésszel) és a Tokiótól távoli Siga prefektúrában történt vele, hogy bizony bűnbe esett a mozgólépcsőn. Előtte egy csinos, 17 éves középiskolás lány állt, természetesen iskolás egyenruhában, azaz rövid szoknyában, így derék vezérünk előkapta a mobilját, és befényképezett vele a szoknya alá. (A kép illusztráció)

Ezzel önmagában nem lett volna baj, Japánban elég sokan csinálnak ilyen csúnyaságot, sőt, még cifrábbat is, pláne tömött vonatokon, és ez felettébb gyakori témája ez a sajtónak. Pár éve egy képviselő került hasonló tette miatt a médiafigyelem középpontjába, és lett közröhej, vagy inkább megvetés tárgyává, - és ez a japán kultúrában mondhatni az öngyilkosság előszobája.

Visszatérve mozdonyvezetőnkre, ott rontotta el, hogy a lány észrevette a fotózást. Ami nem véletlen, mivel Japánban - épp az ilyen rejtett kamerás esetek miatt - a mobiltelefonokról nem lehet levenni az exponálást jelző hangjelzést. Szegény kislány meghallotta ahogy a szoknyája alatt "villant a vaku", és szende japán mivoltát megcáfolva balhét csapott. Jelentette a történteket egy másik vasutasnak, aki nem falazott kollégájának, hanem a rendőröket hívta, és addig maradásra szólította fel kollégáját.

Az eset miatt bocsánatkérő közleményt adott ki a mozdonyvezetőt alkalmazó vasúttársaság, aki azt is ígéri, hogy foglalkozni fog alkalmazottja lelkivilágával. Japánban a "Vállalat" ugyanúgy felelős a dolgozójáért, mint fordítva, így - bár nem láttam - valószínűleg nem maradt el a vezérigazgató bocsánatkérő mély meghajlása a sajtó kamerái előtt, melyet hosszantartó vakuvillogások alatt bemutatnak a híradóban.

A bejegyzés trackback címe:

https://japanvasut.blog.hu/api/trackback/id/tr541683577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manhattani 2010.01.21. 18:55:30

>valószínűleg nem maradt el a vezérigazgató bocsánatkérő mély meghajlása a sajtó kamerái előtt, ...

Miközben a háta mögött halkan kattant egy újságfotós fényképezőgépe... Amiért a főszerkesztő kényszerült bocsánatkérésre és mély meghajlásra, de ő már nem engedett fotóst a háta mögé...

Suna bácsi 2013.03.03. 21:33:33

A pofám leszakad, mire nem vetemednek ezek a japók... Carpy legalább a fotót kiposztolhattad volna a sunáról :-D
süti beállítások módosítása