Japánvasút

Lebirkózta a vasutaslány a bliccelőt

2013. augusztus 31. - Carpy

Japánban a bliccelőket legalább annyira elítéli a társadalom, mint a nőkkel szembeni erőszakot elkövetőket. Egy 34 éves férfi mindkettőben vétkes, és most nagy bajban van.

Az Ebina Hiroshi nevű "úriember" Higashi-Nakanoból akart utazni Yokohamába, ami 620 jenbe (mintegy 1500 ft-ba) került volna. Ezt vélhetően sokallta, ezért megvette a legolcsóbb jegyet, amivel be tudott menni az elektronikus peronkapun, majd bátran vonatra szállt, tudván, hogy Tokió elővárosában nincsenek kalauzok. Így már csak azt kellett kitalálnia, hogyan jut ki a peronkapun Yokohamában.

Csakhogy az ottani kapuőr - aki eleve inkább "utasforgalmi segítő személyzet", mint őr - egy fiatalt hölgy volt, aki észlelte, hogy a férfi gyanúsan viselkedik, és odament hozzá. Szóváltásba keveredtek, mely közben a férfi többször is megütötte a vasutaslányt.

Egy dologra azonban nem számított. A leányzó egy óvatlan pillanatban egy dzsúdó-mozdulatsort, a vállon való átdobást alkalmazva földre vitte a bliccelőt, akit - a többi vasutas segítségével - feltartóztattak a rendőrség kiérkeztéig.

Az eseményeket az alábbi animációval rekonstruálták:

Új ablakban nyílik: https://www.youtube.com/watch?v=1p7P0AWMjKo

A videó alatti kommentekben japánul és nem-japánul egyaránt gratulálnak a hölgynek, van, aki egyenesen házassági ajánlatot tesz. Valahogy hiányzik a nálunk megszokott szolidaritás a bliccelőkkel szemben... A férfit egyébként letartóztatták, de ő azt állítja, hogy nem ütött, csak hadonászás közben verte le a vasutaslány sapkáját.

A bejegyzés trackback címe:

https://japanvasut.blog.hu/api/trackback/id/tr235486260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mad Mind 2014.01.02. 16:01:17

Jól tette a "kalauz". Egyszer Kóbe egyik kevésbé használt állomásán, sehol senki, minden kapu nyitva, mégis mindenki (igazából velem együtt hárman) lehúzta a jegyét, nem ment be csak úgy az állomásra.
De az is igaz, hogy sóher emberek mindenütt vannak. :)
süti beállítások módosítása