Japánvasút

Emeletes vonatok Japánból Amerikába

2010. szeptember 24. - Carpy

A Nippon Sharyo bejelentette, hogy 160 darab emeletes vasúti személykocsi építését fogja elvégezni a Chicago-i illetékességű Northeast Illinois Regional Commuter Railroad Corp. számára. Nem kis cég egyik sem, de a járműgyártó számára ez rekordméretű megrendelés.

A Nippon Sharyo - melynek neve szó szerint japán (vasúti) kocsit jelent - a nagoya-i székhelyű, és a legforgalmasabb, Tokió-Oszaka közötti shinkansen vonalat üzemeltető JR Central-hoz tartozó járműgyártó cég, mely nem először exportál járműveket. Azt is meglebegtették, hogy a gyártást java részben Amerikában, egy újonnan felépítésre kerülő üzemben fogják végezni.

Míg ők csak lebegtették ezt, egy helyi politikus, bizonyos Don Manzullo már azt is bejelentette hazájában, hogy az üzem Rochelle-ben fog megépülni, és később akár a nagysebességű vonatokat, a shinkansen szerelvényeket is gyárthatják itt.

A ma bejelentett megrendelés azonban csak 160 darab, 140 ülőhelyes, emeletes személykocsiról szól, az üzlet értéke 48 milliárd jen (azaz kb. 750 millió forint/kocsi). A szállítás 2012-ben kezdődik, és az utolsó darab 2015-re készül el.

A bejegyzés trackback címe:

https://japanvasut.blog.hu/api/trackback/id/tr212319328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kockm@n 2010.09.24. 18:35:19

hello hello
én azért regisztráltam fel mert segitséget szeretnék kérni.mégpedig JR 209 emu jellegrajzra volna szükségem vagy részletesebb müszaki adatokr vagy müszaki rajzra.nem tudom hol tudok privátba írni szóval ezt használtam pleas ha vki tudna segiteni..

kockm@n 2010.09.25. 16:40:45

niem taláéltam smeit és angolul sem tudok tul jol viszont a jr oldalán találtam vmit amit egy japán barátomnak el is küldtem mailben h forditson nekem.
süti beállítások módosítása