Japánvasút

Új, széndioxid-mentes vasútállomás

2010. március 15. - Carpy

Az előző posztban beszámoltam a márciusi menetrendváltáshoz kapcsolódó búcsúztatókról. De nem csak búcsúból állt a menetrend-váltás, hanem nyílt egy-két új állomás is, nem is akármilyenek:

Megnyílt végre Tokióban Musashi-kosugi, az új átszálló-állomás, ahol a reptéri expressz is megáll. Így néz ki egy modern dizájnú JR állomás peronja, modern vonattal, nevezetesen az új sorozatú Narita-express-szel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lenn, a távoli Kyúshú szigetén, Kagoshima mellett is nyílt egy új állomás, az ilyen kívülről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül, itt van még egy új állomás, de ez nem az egykori államvasút, hanem egy Oszaka-környéki - és szívemnek igen kedves - elővárosi magánvasút háza tájáról. A Hankyú vasúttársaság új állomása az Oszaka-Kiotó közötti vonalon fekszik, és ilyen kívülről:

 

Az állomás sajátossága, hogy "szén-dioxid mentes", azaz a működése során 0 a káros-anyag kibocsátása. Kivéve, ha az utasok lélegeznek...

 

 

 

 

Az állomás környékén természetesen a Hankyú-cégcsoporthoz tartozó busztársaság szállítja az utasokat, egy igen nagy területen. 

Az új, "zöld" állomás megnyitása kapcsán a buszok is kaptak egy kis zöld szinezést, és biodízellel üzemelnek. A buszok természetesen alacsony-padlósak, vagy ahogyan Japánban nevezik őket, "Non-step" buszok. Az eredeti szinük a kocsi elején látható.

Az új állomás - ami igazából csak egy megállóhely - így néz ki belülről, a Hankyú egyik lilásbarna színű vonatával, mely az alkalomra szintén zöld mintát is kapott.

 

 

 

 

 

 

Képek: railf.jp

A bejegyzés trackback címe:

https://japanvasut.blog.hu/api/trackback/id/tr261842834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NAR 2010.03.23. 23:42:17

Ilyen kiotói buszon utaztam, augusztusban, ha jól emlékszem, nem volt rajta légkondi, viszont teli volt turistával (szőke orosz lányok :-) Felszállni csak a hátsó ajtón lehet, leszállni csak az elsőn, ott kell fizetni is. Ha nem a végállomásig utaztam volna, aggódtam volna, hogy kerülök le róla, mert eléggé szűk, két ember nem nagyon fér el a széksorok között.
süti beállítások módosítása